KARÁCSONYI AKCIÓ TELJESTEST HIDEGTERÁPIÁRA

Befagyasztjuk fájdalmát! Teljestest-hidegterápia -110°C-on

Magyar termék nagydíj
Bejelentkezés telefonon: 061-422-0841
Bejelentkezés telefonon: 061-422-0841

Karácsonyi akció Teljestest Hidegterápiára

KARÁCSONYI AKCIÓ! December 2 - 20. között egy különleges akció keretében tudja megvenni teljestest-hidegterápiás bérletünket!

Próbálja ki most Magyar Termék Nagydíjas hidegterápiás szolgáltatásunkat. A Hidegkamrában eltöltött néhány perc hatására ugyanis megszűnhetnek a reumás fájdalmak, javulhatnak egyes bőrbetegségek, enyhülhetnek az asztma, a depresszió tünetei és megszabadulhat néhány felesleges kilótól is.

Miért éri meg most megvennie teljestest hidegkamrás bérleteinket?

Mert most hatalmas akcióval kedveskedünk az egészségüket megbecsülőknek.

Új vendégeinknek:

A 11 alkalmas kezelés és az orvosi konzultáció eredeti ára 70.000 Ft lenne, ami most 20% kedvezménnyel, 56.000 Ft-ért lehet az Öné. 

Amennyiben az orvosi vizsgálat során kiderül, hogy a terápia a betegnél nem alkalmazható, természetesen a konzultáció ingyenes.

Régi vendégeinknek:

10 alkalmas teljestest-hidegterápiás bérlet vásárlása esetén a terápia 60.000 Ft helyett 50.000 Ft-ért vehető igénybe.

Akciós bérletek megvásárolhatók: 2019. december 2 – december 20.
Akciós bérletek 2020. február 28-ig használhatók fel.

A bérletek megvásárolhatóak a helyszínen készpénz ellenében vagy átutalással. Vegye fel velünk a kapcsolatot ide kattintva vagy telefonon: 061-422-0841

Törődjön az egészségével és hozza el párját/barátját/családtagját a Hermina Hidegterápiás Központba! 
 

TUDJON MEG MÉG TÖBBET A TELJESTEST-HIDEGTERÁPIÁS KEZELÉSRŐL!

MAGYAR TERMÉK NAGYDÍJ 2016-BAN
A díjat a Hermina Teljestest-hidegterápiás Központ az ízületi problémák és krónikus bőrbetegségek komplex és hatékony kezelésére kialakított magas minőségű, hazánkban egyedülálló szolgáltatáscsoportjával érdemelte ki.

TUDJON MEG MÉG TÖBBET A TELJESTEST-HIDEGTERÁPIÁS KEZELÉSRŐL!

Kapcsolódó kérdések és válaszok

A hidegkamra kezelés és az első konzultáció lehet-e egy napon?

Természetesen lehet, melynek feltétele, hogy az orvosi konzultáción semmilyen ellenjavallati véleményézeés nem születik. Kollégáink rendszerint az első konzultációt követően jegyzik Önt elő a hidegkamrában történő kezelésre.

A hidegterápiás kezelésre mit hozzak magammal?

Hidegkamrás kezelésre célszerű fürdőruhát hozni, hogy minél nagyobb felületen tudjon a bőrfelszín lehüllni. Sportcipő és zokni elengedhetetlen. A recepción védő kesztjűt, fülvédőt és szájvédőt kap.

A ruháit zárható szekrényben az öltözőben tudja hagyni (az öltözők koedukáltak, a kellemetlenségeket elkerülendőn az öltöző fülkékben öltözködjenek), kezelés végeztével a zuhanyzókban frissíthetik fel magukat.

Hogyan és miért alkalmazzák a Dr. CryOsol® hidegterápiát ízületi betegségek kezelésére?

A világ népességének mintegy 15%-a szenved valamely mozgásszervi betegségben. Leggyakoribb a reuma, az ízületi gyulladás, melyet sokszor nagyfokú fájdalom kísér. Kezelése főleg gyógyszeresen, gyógyfürdőkkel, speciális mozgásterápiával történik. Joggal merül fel mindenkiben a kérdés: a teljestest-hidegterápia hogyan segíthet a gyógyításában.

Fájdalom és gyulladás gátlás

A hirtelen történő extrém hideg által kiváltott határozott, gyorsan vezető rostokon haladó ingerület blokkolja, „kiüti” a határozatlan, lassú rostokon haladó fájdalomingert, mivel ezek ugyanazon a „kapun” lépnek be a gerincvelőbe (az úgynevezett „kapuelmélet” alapján.)

A hidegkamrában való 3-4 perces tartózkodás több órán át gátolja a krónikus fájdalmakat. Kúraszerű kezelés esetén akár több hónapos tünetmentesség érhető el. Hatékonysága aktív fizikai, átmozgató edzéssel még tovább növelhető. Klinikai rehabilitációs és kúraterápiás vizsgálatokra támaszkodva kijelenthető, hogy a teljestest-hidegterápia következtében javul az általános közérzet, csökken ill. megszűnik a fájdalom, a duzzanat, a forróság. A kezeltek 60 %-ánál javul az általános mobilitás és az ízületi funkció, továbbá a betegek 35-40 %-ánál csökken a gyógyszerezési igény. A hatások a kezelés befejezése után 3-6 hónapig még igazolhatók.

Hogyan zajlik a teljestest hidegterápiás kezelés?

Mivel a kezelés enyhén megemelheti a vérnyomást, előtte minden esetben vérnyomást mérünk, és tisztázzuk az esetleges kizáró tényezőket. Ha nincs a terápiát kizáró tényező, akkor kezdődhet a kezelés. A hidegkamrába fürdőruhában kell bemenni. Az kiálló testrészeket, az úgynevezett akrákat védeni kell, tehát kesztyűt, fülvédő fejpántot vagy sapkát, szájmaszkot, meleg zoknit, cipőt kell viselni.

A mínusz 60 fokos előkamrában körülbelül 30 másodpercet kell eltölteni, onnan kell átmenni a mínusz 110 fokos helyiségbe, ahol 2-3 percet lehet tartózkodni.
Mindkét helyiségben lassan, körbejárva kell eltölteni a kiszabott időt. A páciens végig biztonságban van, mert a kezelőpulton lévő képernyőn látható a kamrában lévő személy. Egy mikrofonon keresztül kommunikálni is lehet.
A 2-3 perc leteltével a mínusz 60 fokos előkamrán keresztül hagyja el a kezelőhelyiséget a páciens.

A hidegsokk után az ízületi problémának megfelelő, vagy az egész testet könnyedén átmozgató mozgásterápiát lehet, illetve kell végezni az emeleten lévő, korszerű kardiogépek és képzett trénerek segítségével.

Mikor nem javasolt a hidegterápia alkalmazása?

Ellenjavallatok:

 • Szív- és érrendszeri betegségek
 • Kevesebb mint fél éve lezajlott szívinfarktus
 • Szívritmus szabályzó
 • Verőerek elzáródási betegsége
 • Lezajlott vénás trombózis
 • Rohammal járó betegségek, pl. epilepszia
 • Bakteriális, vírusos bőrfertőzések
 • Akut vese és húgyuti megbetegedések
 • Akut légzőszervi betegségek
 • Klausztrofóbia
 • Terhesség
 • Rosszindulatú daganatos megbetegedés
 • Gyógyszer-, alkohol-, droghatás
 • Aktív tbc
 • Hideg-urticaria,(csalánkiütés), vasospasmus
 • Extrém mértékű izzadás
 • Raynaud-fenomén
 • Cryoglobulinaemia, hidegagglutinációs betegségek
 • Szenzoros beidegzés kiesése valamely testrészen

Milyen bőrbetegségek kezelésére ajánlott a hidegterápia?

A világon több, mint 30 éve alkalmazott hidegterápiás kezelések kapcsán nagyszámú olyan beteget is kezeltek jó eredménnyel ízületi panaszaik miatt, akiknek bőrgyógyászati problémáik is voltak. Közöttük legtöbben pszoriasisban vagy neurodermitiszben, az ekcéma kiterjedt, nehezen kezelhető formájában szenvedtek. Az ekcémás betegek száma egyre nő, napjainkban a lakosság kb. 15-20 %-a érintett. Ha az ekcéma vagy a pikkelysömör csak kis területet, néhány cm²-es felületet érint, jól kezelhető a szokványos bőrgyógyászati módszerekkel. Ha azonban az egész testre kiterjed, a lokális kezelés nehéz, a szájon át szedhető vagy injectiós készítményeket pedig sok beteg nehezen tolerálja. Ilyen esetekben javasolható a teljestest-hidegterápia a bőrgyógyászati kezelés kiegészítéseként.

Milyen gyakorisággal érdemes a hidegkamrás kezelésen résztvenni?

A betegség jellegétől függően és hogy milyen régóta áll fent, javasolt a hetente legalább 3 kezelés igénybevetéle a kívánt hatás érdeklében. Naponta legfeljebb 2x lehet a kamrát igénybe venni legalább 4-5 óra elteltének kell lenni a két kezelés között.

Minden esetben szükséges a kezelést követően kardióedzsésen résztvenni?

Amennyiben Önnek olyan bőrbetegsége van (elsősorban pikkelysömör, ekcéma stb.),  amelyel kerülendő az izzadás (kezelési tervében ez fel lesz tüntetve), akkor a kardió edzést javasolt elhagyni. Minden egyéb panasz esetén szükséges a test visszamelegedését kardióedzséssel segíteni.

Aktuális akciók

Ismerje meg a lélekre és a testre gyakorolt pozitív hatását a súlytalan, ingermegvonásos lebegésnek most akár 25% kedvezménnyel! A teljes test, beleértve a gerinc, az izületek mind tehermentesülnek, Ön csak lebeg és...

KARÁCSONYI AKCIÓ! December 2 - 20. között egy különleges akció keretében tudja megvenni teljestest-hidegterápiás bérletünket!

Szép-kártya
elfogadóhely
 
Terápiás központunk
szerződött egészségügyi szolgáltató partnere
a következő egészségpénztáraknak: