A bőrbetegségek terápiás lehetőségei

Befagyasztjuk fájdalmát! Teljestest-hidegterápia -110°C-on

Magyar termék nagydíj
Bejelentkezés telefonon: 061-422-0841
Bejelentkezés telefonon: 061-422-0841

A bőrbetegségek terápiás lehetőségei

A Duna Média Vitalitás című műsorban Dr. Vass Ilona bőrgyógyász a bőrbetegségek terápiás lehetőségeiről és a hidegkamra, az úgynevezett cryoterápia bőrbetegségekre gyakorolt hatásáról beszélt.

Dr. Vass Ilona bőrgyógyász elmondta, hogy még mindig nagyon sokan nem veszik komolyan a bőrrákszűrést. Az emberek azt gondolják, hogy az a kis barna folt, ami például megjelenik az alkarjukon, nem jelenthet problémát, még akkor sem, ha növekszik. Hozzátette, hogy egyre több a rosszindulatú bőrbetegség, míg régen csak 60-70 éves korosztályban láttak basaliomát, alapi sejtes rákot, vagy laphámrákot, addig ma már egyre fiatalabb korban jelentkeznek ezek a betegségek. A legnagyobb problémát a melanóma jelenti, ami az egyik legrosszindulatúbb ráktípus, nagyon hamar ad áttétet és kezeletlenül halálos is lehet.

MEGOLDÁS LEHET EKCÉMÁRA ÉS PIKKELYSÖMÖRRE A HIDEGTERÁPIA. KATTINTS IDE A RÉSZLETEKÉRT!

A Doktornő elmondta, hogy a legtöbb bőrgyógyászati kórkép esetében alapos vizsgálatra van szükség. Ez kezdődhet egy anamnézissel, amely során a betegről megtudják a legfontosabb információkat, mint például, hogy milyen gyógyszereket szed, milyen életkörülmények között él, milyen betegségei voltak korábban, majd pedig át kell tanulmányozni a korábban végzett laboratóriumi vizsgálatok és a góckutatás eredményeit. Ezután a kritikus anyajegyet meg kell vizsgálni digitális dermatoszkóppal, amellyel bepillantást nyerünk a bőr felső rétegeibe és megfigyelhetjük az emberi szemmel nem látható elváltozásokat. Általában ezeknek az eszközöknek a segítségével 30-40-szeres nagyítással lehet megnézni az anyajegyeket a számítógép monitorán, eközben a páciens maga is nyomon követheti a vizsgálatot és benne is jobban rögzül, hogy mely anyajegyekre kell jobban odafigyelnie a jövőben. A digitális dermatoszkóp nagy előnye, hogy a vizsgálat során készült felvételek elmenthetők és össze lehet hasonlítani régebbi felvételeket az újakkal, így azonnal látni lehet, hogy az anyajegy színében, szerkezetében történt-e változás a két vizsgálat között.

Dr. Vass Ilona bőrgyógyász, kozmetológus elmondta, hogy a pikkelysömőr és az ekcéma esetében télen kiújulnak azok a tünetek, amelyek nyáron egészen szépen elhalványodnak, vagy esetleg el is tűnnek. Ekcéma esetében a felnőtteknél gyakran egy neurodermitisznek nevezhető korképet látnak, amikor is szinte az egész testet elborítja a viszkető, vörös, hámló, nedvedző vagy a kivakarás után esetleg felülfertőzött elváltozások. Ez sajnos nagyon nehezen kezelhető, mert hatalmas felületen kell alkalmazni a kenőcsöket, nagyon kell figyelni, hogy mivel mosakodjon a beteg, és hogy ne szárítsák tovább a már amúgy is nagyon száraz bőrfelületet. A doktornő kifejtette, hogy a pikkelysömör nagyon gyakran a nyomásnak kitett felületeket érinti, a könyököt, a térdet, esetleg a hajas fejbőrt. A gyógyító készítményeket jól tudják alkalmazni, ha a betegség csak egy kisebb helyen terül el, de jóval körültekintőbben kell eljárniuk, ha nagy területet fed le. A pikkelysömör esetében arra is kell gondolni, hogy a betegek 5-10 százalékánál ízületi panaszok is megjelenhetnek, erre is gyógyírt kell találni.

A teljestest hidegterápia nagyon jó gyógymódja lehet az ekcémának és a pikkelysömörnek és az ezzel járó ízületi betegségeknek. Ezt a kezelést úgy kell elképzelni, mintha két szauna lenne egymás mellett, az egyikben -60 fok van, a másikban -110 fok. Ez elsőre ijesztőnek tűnhet, de természetesen még senki sem fagyott meg a kezelés közben, mert a bőrfelszín +5-foknál nem hűl le jobban, fagyási sérülés nem történik. Ennek a fajta kezelésnek is vannak kritériumai és kizáró tényezői, például ha valakinek hidegallergiája van, akkor nem mehet be a hidegkamrába. A kezelés itt is minden esetben egy konzultáció előz meg. Ami biztos, hogy nagyon kellemes érzés, amikor kijövünk a hidegkamrából, mert a hidegben összehúzódó erek újra kitágulnak, a vérkeringésünk beindul, a bőr keringése is jelentősen javul, illetve a hidegben endorfin szabadul fel és ez nagyon jó közérzetet biztosít. Az első kezelés után is már 3-4 órára megszűnnek a fájdalmak, kúraszerű kezelés esetén pedig akár több hónapos tünetmentesség is elérhető. A hidegterápia hatékonysága aktív fizikai, átmozgató edzéssel még tovább növelhető. Ízületi betegségek esetében a 10 alkalom is már elegendő lehet, bőrbetegségek esetén ennél többre, 20 kezelésre van szükség. 

MEGOLDÁS LEHET EKCÉMÁRA ÉS PIKKELYSÖMÖRRE A HIDEGTERÁPIA. KATTINTS IDE A RÉSZLETEKÉRT!

Megjelent: 
,
2015. január 20.
Szép-kártya
elfogadóhely
 
Terápiás központunk
szerződött egészségügyi szolgáltató partnere
a következő egészségpénztáraknak: