Frontérzékenység

Befagyasztjuk fájdalmát! Teljestest-hidegterápia -110°C-on

Magyar termék nagydíj
Bejelentkezés telefonon: 061-422-0841
Bejelentkezés telefonon: 061-422-0841

Frontérzékenység

Akinek bizonyos időjárási helyzetekben egyértelmű panaszai vannak, az bizony nem képzelt beteg: a tudomány "sferics"-jelenségről beszél az esetében, ami az "atmosferics" rövidítéséből származik. Az időjárás viszontagságai és bizonyos betegségek- mint az epilepszia, a hirtelen hallásvesztés, illetve a reumás panaszok - között egyértelmű összefüggés mutatható ki. Vegyük hát górcső alá a meteorológia tudományát, s lássunk néhány receptet is, mely segítségünkre lehet az időjárás különböző hatásaival szemben!

A kutatók megdöbbentő összefüggést fedeztek fel az egészségügyi panaszok és a "sferics"-jelenség, azaz az "elektromágneses impulzussugárzás" között.

A "sferics" természetes eredetű, nagyon gyenge, tompa hangú, nagyon rövid ideig tartó jelenség. Ártalmatlannak írják le, hatásával mégis több millió embernek okoz nehéz pillanatokat!

A frontérzékenyek, akiknek állítólagos panaszait a nem érintettek előszeretettel hisztérikus túlérzékenységnek vagy hipochondriának titulálták, mostanra rehabilitálódtak. Korábban a közvélemény úgy tartotta, hogy a frontérzékenység pusztán a már létező betegség következménye, felerősödése. Az aktuális kutatási eredmények azonban azt bizonyítják, hogy igenis létezik egy eddig ismeretlen diagnózis: a "sferics"-kór = szferikus betegség.

Betegségek az időjárás-változás miatt

A kutatók számára az atmoszferikus sugárzás és a biológiai rendszerek közötti összefüggésre utaló parányi jel elegendő volt ahhoz, hogy a dolgok végére járjanak. Afelől nem volt kétség, hogy ez a titokzatos, ismeretlen eredetű energia, mely hatott az organikus zselatinra, az emberi szervezetre is hasonló befolyást gyakorolhat. Az összefüggésre tulajdonképpen igen korán, Kr. u. 430-ban már Hippokratész is utalt. De az inkák is végeztek ezzel kapcsolatosan megfigyeléseket, s leírták, hogy bizonyos panaszok, tünetek bizonyos napokon halmozottan fordulnak elő.

A célzott vizsgálatok eredményeképpen mind a tudomány, mind a medicina, de az érintett ember számára is jelentős felismerésekhez jutottak, eszerint: az impulzus-sugárspektrumok és az epilepsziás rohamok fellépése között összefüggés van.

A vizsgálatot több mint 3000 epilepsziás roham során ismételték meg. A vizsgálatsorozat végére egyértelműen bebizonyosodott az impulzussugárzás és a rohamok közötti ok-okozati összefüggés.

A szokatlanul magas rohamgyakoriság első magyarázatára is rátaláltak: a rohamokat a 28 kHz-es és a 10%-ban jelen levő 10 kHz-es impulzusok keveréke okozza, ám még a kutatók számára is teljességgel érthetetlen, mindez hogy lehetséges.

Mindenesetre az első felismerések arra engednek következtetni, hogy az időjárási tényezőknek az emberi szervezetre gyakorolt hatása sokkal komplexebb, mint ahogy azt eddig általában hitték és állították.

Mi segíthet a frontérzékenységen?

A frontérzékenység elsősorban fájdalmak, migrén, izomszaggatás, reumás problémák és ízületi panaszok formájában jelentkezik. A hőn áhított mindentudó szert az efféle panaszok ellen sajnos még nem találták fel. Léteznek azonban kipróbált szerek, metódusok, amelyekkel adott esetben segíthetünk magunkon.

-Újdonságnak számít a kryotherapia - részleges kezelés -, illetve az egész testet érintő hidegterápia. A hatás gyakran megdöbbentő: a fájdalomcsökkenés rövid időn belül bekövetkezik, és az első kezelések után akár órákig is fennmaradhat. Így például sokízületi gyulladás esetén, ha a kezelést tovább folytatják, akár folyamatos fájdalommentesség is elérhető, melyhez az ízületek mozgékonysága, az izomműködés jelentős javulása és a duzzanatok csökkenése is társul.

JÓ TUDNI! Az is nyilvánvalóvá vált, hogy hosszan tartó hidegterápia - kb. 20 kezelés - esetén a gyulladásos bőrbetegségek, mint a neurodermitisz vagy pikkelysömör jelentős javulást mutatnak, illetve szinte teljesen megszüntethetők. Vizsgálták a természetben, mozgással, kirándulással eltöltött idő hatékonyságát is. Bár az összefüggésekre nincs egyértelmű magyarázat, a módszer mégis hatásosnak bizonyult, mert a felmérés időtartama alatt a vizsgált személyek kétharmadánál egyértelműen kevesebb panasz lépett fel. Léteznek további eszközök és lehetőségek is, amelyek jó eredménnyel alkalmazhatók a fájdalmakkal szemben:

  • mágnesmező-terápia
  • Galvanoterápia
  • Elektroakupunktúra
  • Neurálterápia
  • Akupunktúra
  • Moxaterápia
  • Fizioterápia
  • Hidroterápia

Jótékony fagy

Az egész testet érintő hidegterápia esetén a páciens egy három szekcióból álló, különböző hőmérsékletű hidegkamrában tölt el 2-3 percet. Az első szekcióban mínusz 10 ºC, a másodikban már mínusz 60 ºC, a harmadikban pedig mínusz 110 ºC uralkodik. Az extrém hideg ilyen rövid idő alatt nem okoz problémát a betegnek, ellenkezőleg: gyógyító hatású.

Ön is érintett?Egyeztessen időpontot terápiás központunkba!
Szép-kártya
elfogadóhely
 
Terápiás központunk
szerződött egészségügyi szolgáltató partnere
a következő egészségpénztáraknak: