Ráncfeltöltés

Befagyasztjuk fájdalmát! Teljestest-hidegterápia -110°C-on

Magyar termék nagydíj
Bejelentkezés telefonon: 061-422-0841
Bejelentkezés telefonon: 061-422-0841
Értesítést kérek a Hermina Terápiás Központ újdonságokról és elfogadom a Látogatói feltételeket

Ráncfeltöltés

A mindennapi gondok, problémák, és az idő múlása ráncok formájában nyomot hagynak arcunkon. A ráncfeltöltés ideális megoldás azoknak, akik szeretnék az arcukon a kor előrehaladtával megjelenő ráncokat korrigálni, az arckontúrjukat megváltoztatni, egy gyors, megbízható, fájdalommentes és egyszerű, nem műtéti eljárás formájában.

Ráncfeltöltés olyan esetekben javasolt, amikor az arcon lévő kisebb ráncvonalak mélyülni kezdenek, vagy nagyobb besüppedések alakulnak ki.

Az arc bőrének ráncosodása az életkor előrehaladtával jelenik meg, és egyénenként eltérő időben és mértékben. különböző korban kezdõdik. Az öregedési folyamat mellett a ráncképződést erősíti a túlzott napozás, a szolárium használata, a fogyókúra és egyes betegségek is.

A kor előrehaladtával a bőr is veszít rugalmasságából. Csökken a kollagén, a rugalmas rostok száma,a bőr vízmegtartó képessége. Jellegzetesen mély depressziós redő alakul ki az orr mellett, a szájzugok irányába. Az alsó és a felső ajkak körül finomabb, a szájnyílásra merőleges irányú ráncolat alakul ki. Laza, petyhüdt, mélyen ráncos arcbőr esetében inkább fiatalító, ránctalanító műtét javasolt.

Ráncfeltöltés olyan esetekben javasolt, ha a páciens kérése az, hogy az arcán lévő kisebb ráncvonalakat, illetve a nagyobb besüppedéseket kezeljék. Leggyakrabban a szemöldökök között, orr, száj mellett lévő ráncokat töltik fel. Ráncfeltöltés során átmenetileg jobban kisimulnak a zavaró, mélyebb vonalak. Az orr, a szájszöglet, az ajkak és a szemek közti redők feltöltésére a plasztikai sebész ráncfeltöltő hatású anyagot fecskendez be a ráncok alá, a bőr felszíni rétegébe, melynek hatása átlagosan egy évig tart. Magyarországon orvosi végzettséghez kötött a ráncfeltöltés kivitelezése, a rácfeltöltő készítmények injekciós beadása.

Ráncfeltöltésre alkalmas készítmények

Töltőanyagokat 2 nagy csoportra lehet osztani: felszívódó és tartós anyagok.

1. Ráncfeltöltés felszívódó ráncfeltöltő készítményekkel:

  • sajátzsír
  • hyarulonsav
  • kollagén

2.Ráncfeltöltés tartós, nem felszívódó ráncfeltöltő anyagokkal:

  • szilikonolaj
  • polyacrilamid készítmények
  • Goretex® szálak

Ráncfeltöltő készítmények: Mikor, melyiket, hova, mivel?

A feltöltő anyagot a ráncok minőségének megfelelően választják ki a plasztikai sebészek, vagy a bőrgyógyászok. Lágyabb, kisebb koncentrációjú anyagot használják a szájkörnyéki apró ráncok, a szarkalábak, a kisebb homlokráncok kezeléséhez.

Nagyobb sűrűségű, magasabb viszkozitású zselék a nevetőráncok, az orrtól a száj felé húzódó barázda, a homlok függőleges ráncainak eltüntetéséhez, illetve az ajkak (ívének, teltségének) korrekciójához alkalmasak.

A ráncfeltöltéseket nagyon vékony tűvel, helyi érzéstelenítésben végzik. Mélyebb ráncoknál, vagy beesett arc feltöltésénél mélyebb rétegekbe injektálják be a tartós ráncfeltöltő készítményeket, amelyet csak jóval vastagabb tűvel, esetleg kanüllel lehet bejuttatni (pl. Bio-Alcamid®).

Időtartam:

Egy-egy ráncfeltöltés 20-30 percet vesz igénybe csupán

Szövődmények:

A ráncfeltöltés után a kezelt terület megduzzadhat, bőrpír, minimális véraláfutás pontszerű vérzés előfordulhat. Ezek a tünetek a ráncfeltöltést követő néhány órán, vagy napon belül elmúlnak . A ráncfeltöltéshez használatos természetes anyagok alkalmazása esetén gyakori az allergia, fokozottabb lehet a szöveti reakció, duzzanat gyakrabban fordul elő. A saját zsír injektálása után ki lehet zárni az allergia előfordulását.

Kockázati tényezők:

Főleg a tartós ráncfeltöltők okozhatnak problémát. Évek múlva a szövetekben elhelyezkedő idegen anyag ( ma még tisztázatlan mechanizmussal) túlzott kötőszövet képződést indít be, ami csomóképződésben vagy késői allergiás tünetekben nyilvánul meg: duzzanat, bőrpír. Ezek váratlanul 8-10 év után is felléphetnek a ráncfeltöltés után. Kezelésük is okozhat nehézséget, hiszen az anyagok eltávolítása -1 kivételtől eltekintve (Bio-Alcamid®)- csak műtéti kimetszéssel lehetséges, amely természetesen heggel gyógyul. A kollagén tartalmú ráncfeltöltőknél az allergia előfordulása gyakoribb, mint a hialuronsavas anyagoknál.Az injektábilis szilikon alkalmazásánál kellő óvatossággal kell eljárni, a túladagolástól tartózkodni kell, ugyanis az anyag körül kialakuló szöveti reakció miatt a hatás fokozódik és torz, természetellenes kinézetet eredményezhet. Inkább több részletben érdemes a kellő hatást elérni. A végleges ráncfeltöltő készítményekkel kapcsolatos kezdeti lelkesedést sok plasztikai sebész esetében a szkepticizmus váltotta fel. Sokan, akik évtizeden keresztül rendszeresen alkalmaztak ilyen volumenpótlókat, ma csak nagyon óvatosan, ritkán vállalnak tartós hatású ajakvastagítást, illetve ráncfeltöltést. A kutatások és fejlesztések ugyanakkor az utóbbi években felgyorsultak, és ezek eredményeként remélhetőleg hamarosan ideális anyag áll majd rendelkezésünkre a ráncfeltöltésre.

Gyógyulás:

Helyi bőrreakció, duzzanat, apróbb bevérzés néhány óra alatt önmagától is megszűnik a ráncfeltöltés után, de hűtéssel lehet gyorsítani a folyamatot.

Eredmény:

A ráncfeltöltés eredménye azonnal látható. Nincs hosszadalmas gyógyulási időszak, a kezelést követően azonnal folytathatja napi teendőit . A készítmény minőségétől és hosszú hónapokig tartó fiatalos megjelenést biztosít.

Érzéstelenítés:

A ránc elhelyezkedésétől és mélységétől függően (ajkak, mélyebb bőrrétegbe való injektálás esetén) helyi érzéstelenítést, vagy érzéstelenítő krémet alkalmazhatnak ráncfeltöltés során.

Ellátás:

Ambulánsan történő beavatkozás a ráncfeltöltés.

Adjon egy esélyt orvosainknak, munkatársainknak, hogy segíthessenek.Egyeztessen időpontot!

Aktuális akciók

A teljestest hidegterápia bizonyítottan segít az immunerősítésben, regenerációban, és teljesítménynövelésben, jótékony hatásai...

Aki reumás panaszokkal küzd, annak nem kell hosszan magyarázni, mit jelent egy-egy tünet- és fájdalommentes periódus.

Szép-kártya
elfogadóhely
 
Terápiás központunk
szerződött egészségügyi szolgáltató partnere
a következő egészségpénztáraknak: