Pikkelysömör

Befagyasztjuk fájdalmát! Teljestest-hidegterápia -110°C-on

Magyar termék nagydíj
Bejelentkezés telefonon: 061-422-0841
Bejelentkezés telefonon: 061-422-0841
Értesítést kérek a Hermina Terápiás Központ újdonságokról és elfogadom a Látogatói feltételeket

Pikkelysömör

Psoriasis

Gyakori, nem fertőző bőrbetegség, Magyarországon a lakosság 2 %-át érinti.

Azok közé a kórképek közé tartozik, melyek tünetei a hideg idő beköszöntével romlanak.

Mikor gondoljunk pikkelysömörre? Sok beteg a térdeken, könyökökön, vagyis a nyomásnak kitett területeken megjelenő, szubjektív panaszt nem okozó, tehát nem is viszkető, felszínén ezüstös színű pikkelyekkel fedett, éles szélű bőrtünetek miatt keresi fel a bőrgyógyászt, de a pikkelysömör jelentkezhet a tenyéren és/vagy a talpon megjelenő apró gennyes hólyagokkal is. Ha rákérdezünk, legtöbben elmondják, hogy a családban másnak is voltak vagy vannak hasonló bőrpanaszai, hiszen örökletes kórképről van szó. Fontos tudni, hogy nem fertőző, tehát nem kell attól félni, hogy testi érintkezéssel másra is „átragasztjuk” a betegséget.

Előfordulhat, hogy a hajas fejbőr is érintett, sőt, gyakran csak a nagy mértékű korpásodás az első és egyetlen tünet. Ha a betegség megtámadja az ízületeket, erős fájdalmat és hosszú fennállás után az érintett ízületek torzulását is okozhatja. A psoriasisos betegek kb. 1/5-e szenved ízületi panaszoktól, és általában nem azok, akiknek kiterjedt bőrelváltozásaik vannak.

A pikkelysömör kezelésének első lépése a pikkelyek leválasztása, majd a gyulladás csökkentése. Jót tesz a sós víz, (tenger), valamint az orvosi ellenőrzés mellett végzett UV-fény kezelés.

Ha nagy felületről, hólyagos jelenségekről, vagy ízületi érintettségről van szó a lokális kezelés nem elegendő, ilyenkor megfelelő szájon át szedhető vagy injectióban alkalmazott gyógyszereket írhatunk fel.

Magyarországon kb 1 éve érhető el a teljestest hidegterápia, amely megfelelő lokális kezelés mellett jelentősen csökkentheti a bőrtüneteket, és képes az ízületi fájdalmak tartós mérséklésére, egyes esetekben teljes megszüntetésére.

Ön is érintett?Egyeztessen időpontot terápiás központunkba!
Szép-kártya
elfogadóhely
 
Terápiás központunk
szerződött egészségügyi szolgáltató partnere
a következő egészségpénztáraknak: