Teljestest-hidegterápia

Befagyasztjuk fájdalmát! Teljestest-hidegterápia -110°C-on

Magyar termék nagydíj
Bejelentkezés telefonon: 061-422-0841

Szolgáltatásaink

Terápiás központunk széleskörű terápiás szolgáltatáspalettával áll a betegséggel küzdők és sportolók rendelkezésére.

Bejelentkezés telefonon: 061-422-0841

Teljestest-hidegterápia

Magyarországon elsőként! 

Teljestest hidegterápia, amivel befagyasztjuk a fájdalmát!

A Hidegkamrában a szervezetre ható hidegsokk következtében csillapodnak a fájdalmak és beindulnak az immunrendszer öngyógyító, gyulladáscsökkentő folyamatai. Reuma és egyéb ízületi betegségek, krónikus ekcéma, pikkelysömor, sportsérülések és sok további probléma esetén hatásos.

A teljestest-hidegterápiát a hő-ingerek és azoknak az idegrendszerben az ingerlési állapotra kifejtett, idegi-reflexes összefüggések alapján fejlesztették ki.

Hatásainak alapja a csaknem egész testre való behatás, amely hirtelen történik, és maximum 3-4 percig tart. A terápia során a kamra kezelő részlegében kb. -100 – -110°C levegőhőmérséklet mellett a bőrfelszín hőmérséklete kb. +5°C-ra csökken. A szervezetre ható hidegsokk következtében csillapodnak a fájdalmak és beindulnak az immunrendszer öngyógyító, gyulladáscsökkentő folyamatai. Ez hozzájárul a gyorsabb izomregenerációhoz valamint nyugtatja az idegrendszert is.

Nem kell félnie, nem fog megfagyni, mindösszesen 3-4 percig tart a kezelés, a test nem hűl ki. Folyamatosan figyelünk Önre és nem hagyjuk magára.

A kezelés menete:

A hidegkamrában töltött teljestest-hidegterápiás kezelést megelőzően általános orvosi konzultáció történik, amelynek során a kezelések számát és az azt követő edzésprogramot személyre szabottan határozzák meg.
 
Pácienseink a kezelés folyamán is állandó felügyelet alatt állnak.A kamra ablakán, a kezelőben elhelyezett kamerán és mikrofonon keresztül tartja terapeutánk a kapcsolatot Önökkel. A kezelőben normál fürdőruha viselése javasolt. Mivel az akrák (kiálló testrészek) érzékenyebbek a hidegre, ezek védelme kötelező (fülvédő, szájmaszk, kesztyű, zokni és edzőcipő).
 
A hidegkamra kezelőjében töltött idő alatt javasolt a lassú mozgás, séta, mivel ez is fokozza a hőleadást. A kezelési idő általában 1-4 perc. Ezt követően kb. 20 perces átmozgató cardio edzésre van lehetőség, illetve gyógytornász és gyógymasszőr is pácienseink rendelkezésére áll külön térítés ellenében.

Mélyfagyasztással a fájdalom ellen

Aki reumás panaszokkal küzd, annak nem kell hosszan magyarázni, mit jelent egy-egy tünet- és fájdalommentes periódus. A hideg- vagy más néven krioterápia kúraszerű alkalmazásával tartós eredmény érhető el. A módszer egyik lényege a kapuelméleten alapszik, ami annyit jelent, hogy a hideg- és a fájdalominger ugyanazokon a rostokon jut be a gerincvelői idegközpontba, ám mivel a hidegérzet gyorsabban jelentkezik, mint a fájdalom, így az előbb jut el a célhoz, ahol elfoglal minden helyet, így nem "fér be a kapun" még a fájdalomérzet sem. Amolyan Dávid és Góliát harc ez, amelyben a fürgébb hidegérzet legyőzi a lomhább fájdalomérzetet. Ettől egy időre jelentősen csökken vagy el is tűnik a fájdalom, és ezt az időt használják ki a hidegterápiával foglalkozó klinikák személyi edzői, akik egyéni edzésprogramot állítanak össze a betegeknek, amelynek során átmozgató testedzést végeztetnek velük különböző eszközökön, így a betegek régen nem használt izmaikat is újra megdolgoztathatják. Az igazán látványos eredményhez azonban fontos hogy a kezelést kúraszerűen alkalmazzuk. "A gyulladásos fájdalom ugyan már az első alkalom után csökken, de a rendszeres kezelés alatt olyan hormon illetve hormonszerű anyagok szabadulnak fel a szervezetben, amelyek tartós eredményt hozhatnak" - avatott be Képes Gergely intézményvezető a hidegterápia igazi érdemébe.  A kezeltek 60 százalékánál látványos a javulás, a betegek 35-40 százalékánál csökken a gyógyszerezési igény. A hatások a kezelés befejezése után 2-6 hónapig még igazolhatók. "Eleinte évi 2-3 kúrát szoktunk javasolni, de általában a javulás olyan eredményes, ha az idő előrehaladtával elegendő évi egy kúra is" - mondta az intézet vezetője. 

Amennyiben bármi kérdése lenne, vagy hívjuk vissza Önt, akkor kérem írjon nekünk erre a linkre kattintva vagy hívjon minket ezen a telefonszámon 061-422-0841.

Magyar Termék Nagydíj
A díjat a Hermina Teljestest-hidegterápiás Központ az ízületi problémák és krónikus bőrbetegségek komplex és hatékony kezelésére kialakított magas minőségű, hazánkban egyedülálló szolgáltatáscsoportjával érdemelte ki.

Gyakori kérdések és válaszok

Kezeléseinkkel Önnek is segíthetünk!Kérjen időpontot terápiás központunkba!

Hermina
Hidegterápiás Központ

Cím: XIV. kerület, 1145 Budapest, Varsó utca 21.
Nyitvatartás: H-P: 8:00-20:00. (előzetes bejelentkezés szükséges)
Megközelítés: Bosnyák Tér megálló felől gyalog 500 méter 77E107133233239110112 362A69
Tisza István Tér megálló felől gyalog 300 méter 7107110112133233239 82
Kerékgyártó utca megálló felől gyalog 300 méter 32 3
Telepes utca megálló felől gyalog 400 méter 124125277
Parkolás közterületen: A környék nem fizető övezet, a parkolás minden környékbeli utcában ingyenes.
Szép-kártya
elfogadóhely
 
Terápiás központunk
szerződött egészségügyi szolgáltató partnere
a következő egészségpénztáraknak: