Fájdalomcsillapítás és gyulladásgátlás

Befagyasztjuk fájdalmát! Teljestest-hidegterápia -110°C-on

Magyar termék nagydíj
Bejelentkezés telefonon: 061-422-0841
Bejelentkezés telefonon: 061-422-0841

Fájdalomcsillapítás és gyulladásgátlás

A hirtelen ható extrém hideg által kiváltott ingerület a gyorsan vezető rostokon halad, és "kiüti" a lassú rostokon haladó, bizonytalan fájdalomingert, mivel ezek ugyanazon a "kapun" lépnek be a gerincvelőbe (az úgynevezett kapuelmélet alapján).

A terápia lényege csaknem egész testre való behatás, amely hirtelen történik, és maximum 3 percig tart. A terápia során a "kamra" kezelő részlegében körülbelül mínusz 110 fokos hőmérséklet mellett a bőrfelszín hőmérséklete körülbelül plusz 5 fokra csökken! A szervezetre ható hidegsokk következtében csillapodnak a fájdalmak, és beindulnak a szervezet öngyógyító, gyulladáscsökkentő folyamatai.

A háromperces mínusz 110 fokos kezelés több órán át gátolja a krónikus fájdalmakat. Kúraszerű kezelés esetén akár több hónapos tünetmentesség érhető el. Hatékonysága a hidegterápiát követő aktív, átmozgató edzéssel még tovább növelhető.

Az akut elváltozások esetében alkalmazott klinikai rehabilitációs és a krónikus betegségek kezelésénél használt kúraterápiás vizsgálatokra támaszkodva kijelenthető, hogy a teljestest-hidegterápia következtében javul az általános közérzet, csökken, illetve megszűnik a fájdalom, a duzzanat, a forróság. A kezeltek 60 százalékánál javul a mozgás és az ízületi funkció, továbbá a betegek 35-40 százalékának kevesebb gyógyszerre van szüksége a mindennapi életvitelhez. A hatások a 10-20 alkalmas kúra befejezése után 3-6 hónapig még igazolhatók.

Szép-kártya
elfogadóhely
 
Terápiás központunk
szerződött egészségügyi szolgáltató partnere
a következő egészségpénztáraknak: