Reumája? Ízületi gyulladása van? Gyógyuljon a Hidegkamrában!

Befagyasztjuk fájdalmát! Teljestest-hidegterápia -110°C-on

Magyar termék nagydíj
Bejelentkezés telefonon: 061-422-0841
Bejelentkezés telefonon: 061-422-0841
Értesítést kérek a Hermina Terápiás Központ újdonságokról és elfogadom a Látogatói feltételeket

Reumája? Ízületi gyulladása van? Gyógyuljon a Hidegkamrában!

Gyógyuljon teljestest hidegterápiával, amivel befagyasztjuk a fájdalmát! 3-6 hónapra is tünetmentessé válhat!

A világ népességének mintegy 15%-a szenved valamely mozgásszervi betegségben. Leggyakoribb a reuma, az ízületi gyulladás, sokizületi gyulladás, a reumatoid artritisz melyet sokszor nagyfokú fájdalom kísér. Joggal merülhet fel Önben a kérdés: a teljestest-hidegterápia hogyan segíthethet a gyógyulásomban?

A Hermina Hidegterápiás Központban komplex kezelést kap, egy gyógyulási folyamaton mehet keresztül szakképzett reumatológus irányításával és gyógymasszőrök segítségével.

MI AZ A HIDEGTERÁPIA, HIDEGTERÁPIÁS KEZELÉS?

Aki reumás, sokizületi panaszokkal küzd, annak nem kell hosszan magyarázni, mit jelent egy-egy tünet- és fájdalommentes periódus. A hideg- vagy más néven krioterápia kúraszerű alkalmazásával tartós eredmény érhető el.

A módszer egyik lényege a kapuelméleten alapszik, ami annyit jelent, hogy a hideg- és a fájdalominger ugyanazokon a rostokon jut be a gerincvelői idegközpontba, ám mivel a hidegérzet gyorsabban jelentkezik, mint a fájdalom, így az előbb jut el a célhoz, ahol elfoglal minden helyet, így nem "fér be a kapun" még a fájdalomérzet sem. Amolyan Dávid és Góliát harc ez, amelyben a fürgébb hidegérzet legyőzi a lomhább fájdalomérzetet. Ettől egy időre jelentősen csökken vagy el is tűnik a fájdalom, és ezt az időt használják ki a hidegterápiával foglalkozó klinikák személyi edzői, akik egyéni edzésprogramot állítanak össze a betegeknek, amelynek során átmozgató testedzést végeztetnek velük különböző eszközökön, így a betegek régen nem használt izmaikat is újra megdolgoztathatják.

Az igazán látványos eredményhez azonban fontos hogy a kezelést kúraszerűen alkalmazzuk. A gyulladásos fájdalom ugyan már az első alkalom után csökken, de a rendszeres kezelés alatt olyan hormon illetve hormonszerű anyagok szabadulnak fel a szervezetben, amelyek tartós eredményt hozhatnak

A Hidegkamrában a szervezetre ható hidegsokk következtében csillapodnak a fájdalmak és beindulnak az immunrendszer öngyógyító, gyulladáscsökkentő folyamatai.
 

MIKOR JAVASOLT A DR. CRYOSOL® TELJESTEST-HIDEGTERÁPIA ALKALMAZÁSA?

  • krónikus gyulladásos ízületi és gerinc megbetegedések kezelésére
  • degeneratív ízületi betegségek másodlagos gyulladásainak kezelésére
  • ízületi- és gerincműtétek rehabilitációjára
  • sportolók teljesítményének fokozására dopping nélkül (testmozgató- és tartórendszer funkcióját erősíti, az izomzat vérellátását és feszességét növeli)

MIÉRT DÖNTSÖN A HIDEGTERÁPIA MELLETT?

Klinikai rehabilitációs és kúraterápiás vizsgálatokra támaszkodva kijelenthető, hogy a teljestest-hidegterápia következtében javul az általános közérzet, csökken ill. megszűnik a fájdalom, a duzzanat, a forróság. A kezeltek 60 %-ánál javul az általános mobilitás és az ízületi funkció, továbbá a betegek 35-40 %-ánál csökken a gyógyszerezési igény. A hatások a kezelés befejezése után 3-6 hónapig még igazolhatók. Eleinte évi 2-3 kúrát szoktunk javasolni, de általában a javulás olyan eredményes, ha az idő előrehaladtával elegendő évi egy kúra is.

AMIÉRT A HIDEG TERÁPIÁT AJÁNLJUK REMUMA, ÍZÜLETI ÉS SOKÍZÜLETI FÁJDALOM ESETÉN:

  • mérséklődik a gyulladás
  • csökken vagy megszűnik a fájdalom
  • javul az ízületek mozgékonysága
  • kevesebb gyógyszerre lehet szüksége
  • javul a közérzete, pszichés és fizikai teljesítőképessége
  • javul az alvás minősége

Amennyiben bármi kérdése lenne, vagy hívjuk vissza Önt, akkor kérem írjon nekünk erre a linkre kattintva vagy hívjon minket ezen a telefonszámon 061-422-0841.

HOGYAN ÉS MIÉRT ALKALMAZZÁK A HIDEGTERÁPIÁT ÍZÜLETI BETEGSÉGEK KEZELÉSÉRE?

A teljestest-hidegterápiát a hőingerek és azoknak az idegrendszerben az ingerlési állapotra kifejtett, idegi-reflexes összefüggések alapján fejlesztették ki. Hatásainak alapja a csaknem egész testre való behatás, amely hirtelen történik, és maximum 3-4 percig tart. A terápia során a kamra kezelő részlegében kb. -100 – -110°C levegőhőmérséklet mellett a bőrfelszín hőmérséklete kb. +5°C-ra csökken. A szervezetre ható hidegsokk következtében csillapodnak a fájdalmak és beindulnak az immunrendszer öngyógyító, gyulladáscsökkentő folyamatai. Ez hozzájárul a gyorsabb izomregenerációhoz valamint nyugtatja az idegrendszert is. Nem kell félnie, nem fog megfagyni, mindösszesen 3-4 percig tart a kezelés, a test nem hűl ki. Folyamatosan figyelünk Önre és nem hagyjuk magára.

HOGYAN ZAJLIK A TELJESTEST HIDEGTERÁPIÁS KEZELÉS?

A hidegkamrába fürdőruhában kell bemenni. Az kiálló testrészeket, az úgynevezett akrákat védeni kell, tehát kesztyűt, fülvédő fejpántot vagy sapkát, szájmaszkot, meleg zoknit, cipőt kell viselni. A mínusz 60 fokos előkamrában körülbelül 30 másodpercet kell eltölteni, onnan kell átmenni a mínusz 110 fokos helyiségbe, ahol 2-3 percet lehet tartózkodni. Mindkét helyiségben lassan, körbejárva kell eltölteni a kiszabott időt.

A páciens végig biztonságban van, mert a kezelőpulton lévő képernyőn látható a kamrában lévő személy. Pácienseink a kezelés folyamán is állandó felügyelet alatt állnak. A kamra ablakán, a kezelőben elhelyezett kamerán és mikrofonon keresztül tartja terapeutánk a kapcsolatot Önökkel.  Zenét is be tudunk kapcsolni a kamrába, így közben meditálni is lehet. A 2-3 perc leteltével a mínusz 60 fokos előkamrán keresztül hagyja el a kezelőhelyiséget a páciens.

A kezelési idő így általában 1-4 perc. Ezt követően kb. 20 perces átmozgató cardio edzésre van lehetősé. Gyógytornász és gyógymasszőr is pácienseink rendelkezésére áll külön térítés ellenében.

Mivel a kezelés enyhén megemelheti a vérnyomást, előtte minden esetben vérnyomást mérünk, és tisztázzuk az esetleges kizáró tényezőket. Ha nincs a terápiát kizáró tényező, akkor kezdődhet a kezelés.

MI TÖRTÉNIK A HIDEGTERÁPIÁS KEZELÉS UTÁN?

A hidegsokk után az ízületi problémának megfelelő, vagy az egész testet könnyedén átmozgató mozgásterápiát lehet, illetve kell végezni az emeleten lévő, korszerű kardiogépek és képzett trénerek segítségével.

Amennyiben Önnek olyan bőrbetegsége van (elsősorban pikkelysömör, ekcéma stb.),  amelyel kerülendő az izzadás (kezelési tervében ez fel lesz tüntetve), akkor a kardió edzést javasolt elhagyni. Minden egyéb panasz esetén szükséges a test visszamelegedését kardióedzséssel segíteni.

MI TÖRTÉNIK A HIDEGKAMRA KEZELÉS ELSŐ KONZULTÁCIÓJÁN?

A hidegkamrában töltött teljestest-hidegterápiás kezelést megelőzően általános orvosi konzultáció történik, amelynek során a kezelések számát és az azt követő edzésprogramot személyre szabottan határozzák meg. Szakképzett, több évtizedes szakmai múlttal rendelkező reumatológus végzi a konzultációt. Együtt áttekintik a kórtörténetet, majd ezt követően megtörténik a fizikális vizsgálat. Felmérjük a izom és ízületi rendszert, megmozgatjuk a végtagokat, megtapasztaljuk a mozgáshatárokat. Konkrét panasz és a rendelkezésre álló megfelelő adatok esetén megtörténik a diagnózis felállítása és konkrét javaslatot teszünk a terápiára. Szükség esetén újabb vizsgálatokat javaslunk és segítünk a vizsgálatok megszervezésében.

Amennyiben semmilyen ellenjavallati véleményézeés nem születik, akkor kollégáink rendszerint az első konzultációt követően jegyzik Önt elő a hidegkamrában történő kezelésre. 

MIT HOZZON MAGÁVAL AZ ELSŐ HIDEGTERÁPIÁS KEZELÉSRE?

Hidegkamrás kezelésre célszerű fürdőruhát hozni, hogy minél nagyobb felületen tudjon a bőrfelszín lehűllni. Sportcipő és zokni elengedhetetlen. A recepción védő kesztjűt, fülvédőt és szájvédőt kap. A ruháit zárható szekrényben az öltözőben tudja hagyni (az öltözők koedukáltak), kezelés végeztével a zuhanyzókban frissíthetik fel magukat.

MILYEN GYAKORISÁGGAL ÉRDEMES A HIDEGKAMRÁS KEZELÉSEN RÉSZTVENNI?

A betegség jellegétől függően és hogy milyen régóta áll fent, javasolt a hetente legalább 3 kezelés igénybevetéle a kívánt hatás érdeklében. Naponta legfeljebb 2x lehet a kamrát igénybe venni legalább 4-5 óra elteltének kell lenni a két kezelés között.

LEHET EGÉSZSÉGPÉNZTÁRON KERESZTÜL FIZETNI?

Igen, erről bővebben ide kattintva olvashat.

MAGYAR TERMÉK NAGYDÍJAS SZOLGÁLTATÁS

Magyar Termék Nagydíj A díjat a Hermina Teljestest-hidegterápiás Központ az ízületi problémák és krónikus bőrbetegségek komplex és hatékony kezelésére kialakított magas minőségű, hazánkban egyedülálló szolgáltatáscsoportjával érdemelte ki.
 

HA KÉRDÉSEM VAN, HOVÁ FORDULHATOK?

Amennyiben bármi kérdése lenne, vagy hívjuk vissza Önt, akkor kérem írjon nekünk erre a linkre kattintva vagy hívjon minket ezen a telefonszámon 061-422-0841.
 

Szép-kártya
elfogadóhely
 
Terápiás központunk
szerződött egészségügyi szolgáltató partnere
a következő egészségpénztáraknak: