Cellulitisz

Befagyasztjuk fájdalmát! Teljestest-hidegterápia -110°C-on

Magyar termék nagydíj
Bejelentkezés telefonon: 061-422-0841
Bejelentkezés telefonon: 061-422-0841
Értesítést kérek a Hermina Terápiás Központ újdonságokról és elfogadom a Látogatói feltételeket

Cellulitisz

Cellulit

A cellulitisz vagy narancsbőr nem okoz ugyan egészségügyi panaszokat, mégis nagyon terhes lehet az érintett nők számára.

Mitől alakul ki a cellulitisz?

Nap, mint nap hihetetlen mennyiségű savas melléktermékkel kell szervezetünknek megküzdenie. Egy részétől a kiválasztó szerveken keresztül megszabadul, a felesleget pedig lepakolja a kötőszöveti állományban és különböző szervekben.
A női szervezet arra állt be, hogy a havi vérzés folyamán természetes úton válassza ki a felgyülemlő savakat. A köztes időben a vérben, a nyirokban, a szövetfolyadékban és méhlepényben raktározza el ezeket a savakat, amíg a mennyiségük meg nem halad egy bizonyos mértéket.
Ha megtelnek ezek a tárolók a savas mérgek semlegesítéséhez ásványi anyagokra van szüksége, ha a táplálékaink nem tartalmazzák ezeket a tápanyagokat, akkor a szervezettől (pl. csontokból)kell kivonnia.  Ezek a semlegesített méreganyagok elraktározódnak a csípőn, combon, felkaron, ahonnan bármikor újra fel lehet oldani és ki lehet választani őket. Az ily módon elsalakosodott szövetek okozta látható végeredmény a közismert cellulitisz.

A cellulitisz csak akkor alakul ki, ha már megteltek a vérben, a nyirokban és a szövetfolyadékban lévő átmeneti "parkolók". Elősegíti a narancsbőr kialakulását, az hogy kevés tiszta vizet fogyasztunk, így túl kicsi a testünkben lévő folyadékmennyiség.

A férfiaknál is kialakul a cellulitisz?

Mivel a férfiak nem ismerik a havivérzést, a férfi szervezete nem "parkolja" le a felgyülemlő savakat, hanem az anyagcsere útján azonnal feldolgozza, hogy azután kiválaszthassa őket.
Ehhez ásványi anyagok kellenek, amelyek vagy a táplálékból, vagy a test raktáraiból, nagyon sok férfinél a fejbőrből származnak. Ezért hullik ki korán a hajuk, ami mindig erős savterhelésre utal.
Miután a nők természetes úton, a havi vérzés során méregtelenítenek, ezért a termékeny időszakban ritkán fordul elő náluk kopaszodás.

A sport segít a cellulitisz leküzdésében?

A sportolás közben zsírégetés lép fel a szervezetünkben. A zsírszövetünk az egyik fő raktározója a savaknak és zsírégetés közben egy önvédelmi mechanizmus indul be, miszerint a szervezet ragaszkodik a zsírjához, hisz nem akarja, hogy a benne tárolt méreganyagok kiszabaduljanak, ha mégis egy részük kiszabadul, akkor igyekszik újból lekötni azokat. Ezért fordulhat elő az a furcsa jelenség, hogy sporttevékenységünknek köszönhetően nemhogy visszafejlődne a cellulitisz, hanem még inkább erősödik.

Fontos! Ezzel nem a sport ellen beszélek, hiszen a testmozgás a méregtelenítés és lúgosítás kiváló kiegészítője, hatékonyan növelve az eredményességét.

Ha valaki intenzíven sportol és közben nem figyel a táplálkozására, életmódjára és folyamatosan mérgezi magát, az több kárt tesz szervezetében, mintsem gondolná.
A savak "zsír" hiányába nem tudnak a zsírszövetben raktározódni és helyette a különböző létfontosságú szerveket támadják meg, kialakítva ezzel akár halálos kimenetelű betegségeket is.

A megoldás tehát:

  • a savak kiürítése lúgosító és energizáló készítménnyel és sok folyadékkal
  • a test ásványi anyagokkal való feltöltése
  • a savforrások kiküszöbölése
  • rendszeres izzasztó sport, kinek mi esik jól, lényeg az, hogy megmozgassuk a testünket.
Ön is érintett?Egyeztessen időpontot terápiás központunkba!
Szép-kártya
elfogadóhely
 
Terápiás központunk
szerződött egészségügyi szolgáltató partnere
a következő egészségpénztáraknak: