Tudástár

Befagyasztjuk fájdalmát! Teljestest-hidegterápia -110°C-on

Magyar termék nagydíj
Bejelentkezés telefonon: 061-422-0841

Tudástár

Ismerje meg terápiás központunkban kezelhető betegségeket, a terápiáinkkal kapcsolatos fogalmak, kifejezések jelentését.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

A

Alvászavar

Alvászavar okai és kezelése

A normális alvás során öt-hat, átlagosan 90 percig tartó ciklus ismétlődik. Egy-egy ciklus négy stádiumból – szendergés, felszínes, közepes és mély alvás – és az úgynevezett REM-sza­kaszból áll. Utóbbit a gyors szemmozgáson kívül (rapid eye movement) az álom és bizonyos vegetatív tünetek, pulzus- és légzésváltozások jellemzik.

Amphiarthrosis

Symphysisnak, - fél vagy tökéletlen ízületnek - is szokták nevezni őket, melyeket korlátozott mértékű mozgékonyság jellemez. Az ilyen ízületek egymáshoz kapcsolódó csontok közötti összeköttetések közé tartoznak, pl. a csigolyák esetében a porckorongok, amelyek az ütköző szerepét töltik be.

Antigravitációs futógép

A NASA által kifejlesztett és szabadalmazott futópad megadja a súlytalanság érzetét. Akár 80%-kal könnyebben, ennek eredményeképp fájdalom nélkül lehet benne futni, miközben a testsúly nem terheli úgy az izületeket, mint normál futás esetén.

Ezt a készüléket nem csak sportolók használják: ízületi problémákkal küzdők, mozgássérültek, járókeretettel közlekedő betegeink részére is megadja a futás lehetőségét, így segít a rehabilitációban.

Antigravitációs terápia és edzésmódszer

Hogy milyen lenne 10-30 kg-mal könnyebben futni, mozogni? A NASA által kifejlesztett és szabadalmazott futópad segítségével akár 80%-kal könnyebben, ezáltal az ízületeinek megterhelése nélkül, fájdalom nélkül futhat.

Atópiás ekcéma

az atópiás ekcéma allergiás hajlamú egyéneknél jelentkező vöröses kiütés. A kiütés eleinte vörös és száraz, többnyire viszket. Máskor a kiütést apró vörös dudorok vagy hólyagocskák sűrű telepei alkotják. A csoportosan elhelyezkedő, folyadékkal teli hólyagok olykor hámlanak vagy nedvedzenek, átlátszó váladék szivárog belőlük. Idővel a bőr megvastagodik, halványabbá és pikkelyessé válik.

B

Bőrgyógyászati szakrendelés

Bőrgyógyász szakorvosaink több-tízéves tapasztalat birtokában, és a legkorszerűbb diagnosztikai berendezések segítségével diagnosztizálják és kezelik bőrproblémáit.

C

Cellulitisz

A cellulitisz vagy narancsbőr nem okoz ugyan egészségügyi panaszokat, mégis nagyon terhes lehet az érintett nők számára.

Mitől alakul ki a cellulitisz?

D

Depresszió

Az unipoláris depressziót a hangulati és az érzelmi élet zavara, a gondolkodás meglassulása és az aktivitás csökkenése jellemzi. Olyan állapot, amelyben az élet sivárnak, terhei nyomasztónak tűnnek. A hangulati élet zavarait testi tünetek jelentkezése kíséri.

Elnevezésében az "unipoláris" azt jelöli, hogy a hangulat csak egy, méghozzá negatív irányban tér el, és nem kíséri időszakos felhangoltság.

Előfordulás

Dermaroller

Stria, terhességi csíkok, heges, tág pórusú arcbőr...ne szomorkodjon, van rá ÚJ megoldás!

A megoldás: DERMAROLLER

Diarthrosis

Ezek az ízületek fordulnak elő legnagyobb számban az emberi szervezetben. Ide sorolható a térdízület, a könyökízület, valamint a kéz és a láb ízületei, melyek széles, nagy mozgásokat tesznek lehetővé.

E

Ekcéma

Az orvostudomány mai álláspontja szerint nem vonható éles határ az ekcéma és a dermatitisz, azaz a bőr gyulladásos állapota között. Ezt tovább bonyolítja, hogy a köznyelv még szélesebb betegségcsoportra használja az ekcéma elnevezést. A bőr akut gyulladásos elváltozásait, mely bőrpírrel, kis kiemelkedő göbökkel, gyorsan növekvő, majd szétpukkanó hólyagocskákkal, duzzanattal, nedvezéssel, pörkképződéssel, majd hámlással, viszketéssel járnak, nevezhetjük dermatitisznek, vagy ekcémás dermatitisznek.

F

Fibromialgia

MI AZ A FIBROMIALGIA ?

HOL ITT FÁJ, HOLOTT FÁJ

Nem minden orvos ismeri föl elsőre azt a titokzatos, fájdalmas tünetegyüttest, amelynek neve: fibromialgia (FM) vagyis krónikus lágyrészfájdalom. A fibromialgia önálló kórképként 1992 óta ismeri el a WHO Egy sokkarú poliphoz hasonlít amelynek karja egy-egy tünetet képvisel.

A hát, a váll, a kar izmaiban megjelenő csomók napjainkban egyre több ember életét keserítik meg.

Frontérzékenység

Akinek bizonyos időjárási helyzetekben egyértelmű panaszai vannak, az bizony nem képzelt beteg: a tudomány "sferics"-jelenségről beszél az esetében, ami az "atmosferics" rövidítéséből származik. Az időjárás viszontagságai és bizonyos betegségek- mint az epilepszia, a hirtelen hallásvesztés, illetve a reumás panaszok - között egyértelmű összefüggés mutatható ki. Vegyük hát górcső alá a meteorológia tudományát, s lássunk néhány receptet is, mely segítségünkre lehet az időjárás különböző hatásaival szemben!

G

Gyógymasszázs

A masszázzsal betegségeket előzhetünk meg, és az egészségünket őrizhetjük meg. 

Gyógytorna

Az általunk alkalmazott gyógytorna kezelések olyan mozgásterápiák, melyek segítségével a megbetegedett vagy sérült testrészek fájdalommentességét és mozgáskészségét állítjuk helyre.

H

Hullámmasszázs készülék

Hullámmasszázs, nyirokmasszázs

Duzzadt boka, lábfej? Narancsbőr? A nyirokmasszázs hatékonyan csökkenti a nyirokpangás által okozott tüneteket. A speciális készülékkel aktiváljuk a nyirok keringést, ezzel beindul a szervezet méregtelenítő folyamata.

I

Ínak

Az izmok nem közvetlenül kapcsolódnak a csontokhoz, hanem olyan – inas jellegű – kötőszöveti részek segítségével, amelyek körülölelik az izom végrészét. Ezeket inaknak nevezzük, ha henger alakúak, és bőnyéknek (aponeurosis), ha lemezesek.

Ízület

Két csont egymás közötti összeköttetéseit ízületeknek vagy varratoknak nevezzük.

L

Lebegésterápia, ingermegvonásos terápia

A relaxáció egy új dimenziója. Az lebegőkabinban tapasztalható ingermegvonásos terápia növeli a kreativitást, csökkenti a depressziót és a szorongást, a lebegőkabinban használt  40 %-os sóoldatban történő lazítás pedig segít enyhíteni az izomfájdalmakat.

Lézerterápia

Gyulladt ízület és mozgásszervi panaszok kezelését reumatológus kollégánk sok éves szakmai tapasztalattal végzi lágylézer készülék segítségével.

P

Pikkelysömör

Gyakori, nem fertőző bőrbetegség, Magyarországon a lakosság 2 %-át érinti.

Azok közé a kórképek közé tartozik, melyek tünetei a hideg idő beköszöntével romlanak.

R

RA

Mit rejt a két betű: RA?

Magyarországon megközelítőleg 130.000 RA-s, tehát reumatoid artritiszben (ízületi gyulladások) szenvedő beteg él, többségük nő. E betegség a mozgásszervi betegségek egyik legsúlyosabb formája.

Mi is az az RA?

Ráncfeltöltés

A mindennapi gondok, problémák, és az idő múlása ráncok formájában nyomot hagynak arcunkon. A ráncfeltöltés ideális megoldás azoknak, akik szeretnék az arcukon a kor előrehaladtával megjelenő ráncokat korrigálni, az arckontúrjukat megváltoztatni, egy gyors, megbízható, fájdalommentes és egyszerű, nem műtéti eljárás formájában.

Ráncfeltöltés olyan esetekben javasolt, amikor az arcon lévő kisebb ráncvonalak mélyülni kezdenek, vagy nagyobb besüppedések alakulnak ki.

Reuma

reuma, a közhiedelemmel ellentétben, nem csupán az ízületek nyavalyája, hanem az egész szervezetre kiható betegség. A nőknél háromszor nagyobb a gyakorisága.

Kialakulásának okai között első helyen a genetikailag kódolt hajlam áll, és a legújabb kutatások nem zárják ki a vírusos és bakteriális fertőzés lehetőségét sem.

Reumatológiai és fiziotherápiás szakrendelés

A reumatológia a mozgásszervek megbetegedéseivel foglalkozik. Ízületi fájdalmak, gerincpanaszok, köszvény, nyak-, hát-, derékfájdalom, Bechtew-kór vagy bármely egyéb reumatológiai prolémára utaló panasz esetén reumatológus szakorvos felkeresését javasoljuk.

S

Synarthrosis

A merev ízületeket varratoknak is nevezik, melyek csak a koponyacsontok között fordulnak elő. Az így kapcsolódó csontok széle fogazott.

Szalagok

A csontokat ízületi szalagok kötik össze, tehát feladatuk az adott csontrészek szilárd kapcsolása, ill. megakadályozása, hogy az általuk összekapcsolt csontok eltávolodjanak egymástól.

T

Távbőrgyógyászat

A távbőrgyógyászat segítségével a bőrgyógyász szakorvosnak és páciensnek nem kell személyesen találkoznia: a beteg a tüneteiről készült képeket és a további szükséges információkat egy erre kialakított rendszer segítségével küldi el az orvosnak vizsgálatra. A szakvéleményt e-mailben küldik meg az orvosok, az esetlegesen szükséges recepteket pedig a posta továbbítja.

További információ: www.tavborgyogyaszat.hu

Teledermatológia

A teledermatológia a távbőrgyógyászat idegen nyelvi megfelelője. A teledermatológiai vizsgálat bőrgyógyászati vizsgálat lefolytatását jelenti olyan módon, hogy az orvos és a páciens fizikailag két különböző helyen van. A vizsgálat lebonyolításához a telekommunikáció és internet adta lehetőségeket használják a felek. A beteg tüneteiről fénykép vagy videofelvétel készül.

Teljesítménynövelés

A hidegterápiát sikerrel alkalmazzák fizikai és pszichikai teljesítmény dopping nélküli fokozására. Bővebben érdeklődjön krioterapeuta szakembereinknél.

Teljestest-hidegterápia

A szervezetre ható hidegsokk következtében csillapodnak a fájdalmak és beindulnak az immunrendszer öngyógyító, gyulladáscsökkentő folyamatai. Reuma és egyéb ízületi betegségek, krónikus ekcéma, pikkelysömor, sportsérülések és sok további probléma esetén hatásos.

V

Vibrotréning, az igazán hatásos edzésmódszer

A teljestest vibráció nagyon népszerű, új edzésfajta és terápiás módszer hazánkban, ami most már a Teljestest Hidegterápiás Központban is elérhető!

Vibrotréning történelem

Bejelentkezés telefonon: 061-422-0841
Értesítést kérek a Hermina Terápiás Központ újdonságokról és elfogadom a Látogatói feltételeket
Szép-kártya
elfogadóhely
 
Terápiás központunk
szerződött egészségügyi szolgáltató partnere
a következő egészségpénztáraknak: