Major József a hidegkamráról

Befagyasztjuk fájdalmát! Teljestest-hidegterápia -110°C-on

Magyar termék nagydíj
Bejelentkezés telefonon: 061-422-0841
Bejelentkezés telefonon: 061-422-0841

Major József a hidegkamráról

Az országos bajnokságot követő napokban nagyon sok tennivalóm volt, mivel a hét második felében utaztam Arizonába. A sok futkosás közepette nem sok időm volt edzeni, igaz nem is kellett, mivel intenzív pihenőre voltam fogva, a mielőbbi felépülés miatt.
Pont kapóra jött, hogy Képes Gergő jóvoltából alkalmam volt kipróbálni Magyarország egyetlen hidegkamráját.

Gyors adategyeztetés és vérnyomás mérés után, már azon kaptam magam, hogy egy szál fürdőnadrágban, sportcipőben veszem fel a fülvédőt és a kesztyűt, ami elengedhetetlen ebben a kamrában.

Egy sportolótársammal együtt vágtam neki a kezelésnek. Első lépésként egy -60 fokos előszobában töltöttem 30 másodpercet, ami hirtelen elég sokkoló volt. Az idő elteltével beléptem „A” kamrába, ahol -110 fok várt rám. Hihetetlen volt, hogy ilyen hőfokon körbe-körbe sétálgatok és semmi bajom. A kamrában minden fehér, deres és kicsi a hely. Az embernek még bezártság érzése is lehet, de nem kell aggódni, mivel kint a kompjúter előtt szakemberek állnak és még az eltelt időt is mondják, tehát folyamatos a kontaktus. Mivel első alkalommal voltam, így 3 percet tölthettem bent, ami „gyorsan” eltelt, és előbb az előkamrába, majd onnan is kijöhettem.

Furcsa érzés volt, mivel a bőröm felszíne nagyon lehűlt ( akár +5 fokos is lehet), hirtelen melegem lett, de nagyon jól éreztem magam. Elsőre frissesség öntött el. A kezelés végén lehetőség van még egy kis gimnasztikára, erősítésre, futásra szalagon, vagy esetleg egy kis kerékpáron való pörgetésre, hogy még jobban átdolgozhassuk a keringést vagy a fáradt izomrészt.

Sajnos a kevés időm miatt, csak ezen az egy kezelésen tudtam részt venni, pedig szívesen megcsináltam volna egy egész kúrát. Nagyon jónak tartom, mivel a szervezetre ható hidegsokk következtében csillapodnak a fájdalmak és beindulnak az immunrendszer öngyógyító, gyulladáscsökkentő folyamatai. Egy ilyen terhelés után, mint egy maraton, vagy ironman nagyon meggyorsíthatja a regenerálódás időtartamát, aminek következtében az ember gyorsabban folytathatja a munkát, ami számomra (profi sportolóként) elengedhetetlen.

Ezúton is szeretném megköszönni, hogy tesztelhettem a hidegkamrát, mindenkinek ajánlom, hogy amennyiben módja van rá, próbálja ki. Én is szeretnék még visszatérni, hogy egy kicsit nyugodtabb időszakban pontosan megfigyelhessem a szervezetemre gyakorolt hatásokat.

Ami még felkeltette a figyelmemet, az a 10-15%-os fejlődési lehetőség a kamra rendszeres használatával, ami a mi sportágunkban kb. 50-60 perc, jól jönne!

Szép-kártya
elfogadóhely
 
Terápiás központunk
szerződött egészségügyi szolgáltató partnere
a következő egészségpénztáraknak: