Melegen ajánlott reumás betegeknek

Befagyasztjuk fájdalmát! Teljestest-hidegterápia -110°C-on

Magyar termék nagydíj
Bejelentkezés telefonon: 061-422-0841
Bejelentkezés telefonon: 061-422-0841

Melegen ajánlott reumás betegeknek

A 70-es években fejlesztette ki a japán Dr. Yamauchi a nitrogén-hideglevegős terápiát a reuma kezelésére. Európában az eljárást továbbfejlesztették, ma már teljes testfelületen alkalmazzák a hidegkamrákban a krioterápiát.

A cseppfolyós nitrogén és oxigén alkalmazásával a kriokamrában mínusz 110 fokos hőmérséklet uralkodik. Ezért a testnek a kezelés alatt és közvetlenül utána is mozgásban kell lennie. Maximálisan három páciens – minimális ruházatban homlokpánttal, cipővel, kesztyűvel és szájvédővel ellátva – vonulhat be egyidejűleg a kamrába. Itt az orrukon keresztül kell lélegezniük, és figyelniük kell arra, hogy a kezelőhelyiségbe ne lépjenek be izzadtan vagy nedvesen, mivel a víz gyorsan elvezeti a test melegét.

Jótétemény a testnek és a léleknek

A teljes testet érintő krioterápia javítja a bőr, a kötőszövetek, az inak, az izomzat és az ízületek vérellátását. Az optimális kúrának körülbelül tíz kezelésből kell állnia, mivel a hidegkezelés megismétlésével az ízületek és az izomzat mozgékonysága fokozódik. A fájdalmak már az első kezeléssel csillapodnak. Ezért a gyógyászat ezt a terápiát ma már nem csak reumatikus, neurológiai és ortopédiai megbetegedéseknél használja, hanem bőrbetegségek és tüdőmegbetegedések kezelésénél is. Dana Köpplová, a Messer munkatársa a Cseh Köztársaságban, felkereste a kriokamrát Lázneˇ Teplice nad Becˇvou gyógyfürdőben, amelyet a Messer lát el cseppfolyós levegővel: „Paradox módon az ember nem érzi a hideget, inkább valami bizsergést a bőrön. Két-három perc múlva megkezdtük kerékpárokon, evezőgépeken és futópadokon a 20 percig tartó mozgássort – mindenkor a fájó testrészre fókuszálva. A kezelés után testileg és szellemileg is jobban éreztük magunkat. A hidegterápiát a legmelegebben tudom ajánlani!"

 

Messer group szerkesztősége

Megjelent: 
,
2009. október 13.
Szép-kártya
elfogadóhely
 
Terápiás központunk
szerződött egészségügyi szolgáltató partnere
a következő egészségpénztáraknak: