Fagyterápia -110 celsius fokon

Befagyasztjuk fájdalmát! Teljestest-hidegterápia -110°C-on

Magyar termék nagydíj
Bejelentkezés telefonon: 061-422-0841
Bejelentkezés telefonon: 061-422-0841

Fagyterápia -110 celsius fokon

Valószínűleg még a Jégkorszak makkimádó Motkánya sem bírta volna hosszú távon azt az iszonyatosan hideget, aminek a Blikk Fitt lányai vetették alá magukat.

Erika és Nóri egy teljestest-hidegterápiás kezelés során próbálta ki, milyen érzés mínusz 110 fokban eltölteni pár percet. A fokozatos lehűlés érdekében először egy mínusz 60 fokos kamrában kellett felkészülniük a kezelésre, itt ajánlatos legalább egy percet eltölteni ahhoz, hogy a mínusz 110 fokot már ne is érezzük olyan kíméletlenül hidegnek.

Amikor belegondolunk abba, hogy a téli mínusz tíz fok is nagyon ijesztő tud lenni kabátban és csizmában, akkor nehéz elképzelni, hogy egy mínusz 110 fokos kamrába önszántából besétál az ember egy szál fürdőruhában. Erika és Nóri is nagyon tartott attól, hogy nem bírják majd a hideget, de a sikítozás segített elviselni a három percet.

– Kemény hideg volt bent, szinte egyetlen pillanat alatt bederesedett a hajunk. Késztetést éreztem arra, hogy kiabáljak, és valahogy kiadjam magamból a hidegtől való félelmet – mondta Nóri, aki elárulta, a mínusz 110 fok után visszamenni mínusz hatvanba, szinte már felüdülés volt. – Aztán végre kiszabadultunk a 25 fokos „nyárba", amely még az extrém hideg után sem tűnt kellemetlen hőségnek.

– A kezelés után a bőr egész felületének egyformán vörösnek kell lennie, ebből látszik, hogy a hajszálerek kitágultak, így az anyagcsere egyenletesen beindult a szervezetben – magyarázza Képes Gergő, a Hermina Terápiás Központ vezetője.

Nóri és Erika valóban rákvörösen jött ki a hidegkamrából.

– Hogy miért jó a testnek ez az extrém hideg, már az első kezelés után érezhettük – mesélte Erika. – Olyan, mintha alaposan be lennénk melegítve, olajozottan tudunk leguggolni, előre hajolni. Agyunk ugyanis, ahogy megkapja az „értesítést" a szokatlan hidegről, turbó fokozatra kapcsolva indítja be a fájdalomcsillapító folyamatokat. Ezért is lehetséges, hogy ez a kezelés segítséget nyújt az ízületi bántalomra, az izomfájdalomra.

– Akinek sportsérülése van vagy valamilyen ízületi fájdalma, annak általában egy 10 alkalmas kúrát ajánlunk, amelyhez egy személyre szabott gyógytorna is tartozik. Ám makk egészséges vendégeink is vannak, ők hetente egy alkalommal látogatnak el hozzánk. Így javul az egészséges szervezet kondíciója, erősödik az immunrendszer, pihentetőbbé válik az alvás, nő a stressz-kezelési készség – mesélte a tartásjavító gyakorlatokat végző Blikk Fittes lányoknak a kezelések hatását Képes Gergő, aki azt is elárulta, hogy egy egyalkalmas kezelés 7 ezer forintba, míg egy tíz alkalmas bérlet személyre szabott gyógytornával 55 ezer forintba kerül.

Megjelent: 
,
2011. augusztus 5.
Szép-kártya
elfogadóhely
 
Terápiás központunk
szerződött egészségügyi szolgáltató partnere
a következő egészségpénztáraknak: