A HELY - HIDEGKAMRA

Befagyasztjuk fájdalmát! Teljestest-hidegterápia -110°C-on

Magyar termék nagydíj
Bejelentkezés telefonon: 061-422-0841
Bejelentkezés telefonon: 061-422-0841

A HELY - HIDEGKAMRA

Riportműsor a Kossuth Rádióban Farkas Erikával.

Kossuth rádió - A hely - hidegkamra

Ha hiszik, ha nem, az élet -110 Celsius fokon, ha nem is csodaszép, de kibírható. Szigorúan ellenőrzött körülmények között, és csak pár percig. A Kossuth Rádió A hely című műsorának szerkesztői a Hermina Hidegterápiás Központban jártak, ahol a szakorvosok felügyelete és gyógytestnevelők segítségével próbálták ki a Hidegkamrát és azt követően az egész testet átmozgató segédeszközöket.

Kiknek ajánlják a hidegterápiás kezeléseket?

Dr. Vass Ilona, a Hermina Hidegterápiás Központ orvosigazgatója a helyszínen elmondta, hogy a Hidegkamrát első sorban a mozgásszervi problémákkal, illetve a manager típusú munkát végzőnek, sportolóknak és betegeknek ajánlják. A Hidegkamra pozitív hatása például, hogy akik nagyon túlpörögnek, azokat lenyugtatja, akik pedig depressziósak, azokat feldobja. Mindenkinek jó kedve lesz a kezelés után, jól fognak éjjel aludni tőle és nagyon kipihentnek és könnyűnek fogják érezni magukat.

Hidegterápiás kezelés után mi a teendő?

A Hidegterápia után ajánlatos egy minimum 20 perces átmozgató edzést elvégezni, ami jót tesz a testnek, az izmoknak és a léleknek egyaránt. Akiknek ízületi panaszai vannak, azoknak kifejezetten ajánlott, mert a kezelést követően 30-90 percig jelentősen csökken a fájdalom, így ilyenkor el lehet végezni azokat a gyakorlatokat, amiket a fájdalom miatt egyébként nem tudnának megtenni. A Hidegterápiás Központban van lehetőség kardiógépek használatára, van ellipszis tréner, antigravitációs futógép, amin azok is futhatnak, akik túlsúlyosak.

A hidegterápiás kezelés eredményei

A Doktornő elmondta, hogy azért döntöttek a Hidegkamrás kezelés magyarországi bevezetése mellett, mert amikor elmentek Ausztriába és meglátogattak egy Hidegterápiás Központot, találkoztak egy 75 éves úrral, aki elmesélte nekik, hogy mielőtt járt volna a hidegterápiás kezelésekre csak bottal tudott járni, olyan ízületi fájdalmai voltak. Minden évben két kúrát elvégez, azóta hegyet mászik, bot nélkül.

A Hidegkamrában nem hűl ki a test!

Képes Gergő elmondta, hogy 35 évvel ezelőtt Japánban fedezték fel egy idegszanatóriumban, hogyha a betegek hidegben sétáltak, akkor a mozgásuk összeszedettebbé vált. Fontosnak tartotta megjegyezni, mert mindenki ettől fél a legjobban, hogy a hidegterápia során nem hűl ki a test. Itt nem a fagyasztás a lényeg, ez nem jegelés. Ahogy belépünk a Hidegkamrába, a hajszálerek lezárnak, ezáltal a maghőmérséklete nem változik, csak a bőr felszíne hűl le a 3-4 perc alatt 5 fokra és ez indítja el azokat folyamatokat a szervezetben, amelyek során fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő hormonok keletkeznek a vérben.

Miért fontos a 10 alkalmas kúra?

Azért kell kúraszerűen 10 alkalommal eljönni egymás után a hidegterápiás kezelésekre, mert minél többször jövünk, annál nagyobb számban jelennek meg a fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő hormonok a szervezetünkben és a kezelések után ezek akár 3-6 hónapon keresztül ott keringenek tovább a vérben. Tehát 3-6 hónapig a fájdalomcsökkentő hatás megmarad.

Sportolóknak azért ajánlott ez a terápia, mert ha nincs is semmiféle sérülésük, akkor a regenerációs időszakot csökkenti. Két edzés közti időszakot hatékonyabban tudja eltölteni, növeli a teljesítményt. Ha sérült a sportoló felé csökkenthető a rehabilitációs idő.

Hogyan zajlik egy kezelés?

Az első kamrában -60 fok van, a másik kamrában -110 fok van, ahol a hatékony kezelés történik. A Kossuth Rádió szerkesztői is bementek a Hidegkamrába. Első körben fél percre a -60 fokba, akklimatizálódni, majd bemennek a -110 fokba. 4 percet tart a kezelés. Maximum 4 ember mehet a kezelésre, lehet beszélgetni, nevetgélni. Lassan körbe sétálni lehet. Kapnak sapkát, kesztyűt, fejpántot, mert a kiálló testrészeket védeni kell. Fürdő ruhát szoktak javasolni, hogy minél nagyobb testfelületet érjen a hideg, mert a bőr alatt futnak azok a receptorok, amelyek a hideget és a meleget érzékelik. A kijövetel után a bőr kapillárisai kitágulnak, így bőrfiatalító hatása is van. Az esemény után 15-20 percet kell tornázni.

Megjelent: 
,
2016. január 26.
Szép-kártya
elfogadóhely
 
Terápiás központunk
szerződött egészségügyi szolgáltató partnere
a következő egészségpénztáraknak: